dimarts, 25 de març de 2014

Llenguatge audiovisual.

Fotograma/Frame: És l'element més petit de la pel·lícula, i es pot definir com a cadascuna de les fragments que composa una presa.Això seria un conjunt de fotogrames.I això un conjunt de fotogrames succeïts.

Presa: Una presa es considerat tot el que es graba des que cliques el botó de grabar fins que pares. Un exemple de presa podrien ser les 'tomas' falses.Això són algunes tomas falsas de la primera temporada de "Como conocí a vuestra madre"

Clip: És el nom que se li dóna a una presa quan està dins els fitxers de l'ordenador.


Pla: És una presa que té significat.

Seqüència: És un conjunt de plans que formen un context amb significat.Aquesta és una seqüència de la pel·licula ''Bad teacher'' on es veu el primer dia d'escola amb la nova professora. 

Escena: És un conjunt de seqüències que passen en un mateix lloc.Aquesta és una escena de la serie ''Diaris de Vampirs''. 

Pel·lícula: És un conjunt de totes les escenes que totes juntes tenen un significat complet.


Aquest és el cartell de la pel·lícula ''El Cambiazo''. 

Tipus de plans: Els tipus de plans fan referència a la proximitat de la càmera a la persona, paisatge o objecte quan es realitza una fotografía. 

· Gran pla general: Ens mostra una visió global de l'entorn per situar el conjunt d'elements.


· Pla general: També ens mostra un escenari amb una visió global, però en aquest cas la figura humana té rellevància.

· Pla de conjunt: Capta un grup de persones que realitzen alguna acció en un entorn global.


· Pla sencer:  Recull la figura humana de cap a peus. 


· Pla america: mostra la figura humana des del cap fins als genolls 


· Pla mitjà: Apareix la figura humana tallada a l'altura de al cintura o del pit. 


Desde la cintura.


Des del pit. 

· Primer pla: capta el rostre d'una persona o una part del cos humà.


· Primeríssim primer pla: Mostra un fragment del rostre o el cos d'una persona o una imatge molt propera d'un objecte.


· Pla de detall: recull una encara més petita part del cos humà (un ull, un nas, una orella...) o d'un objecte.Angulacions de càmera: Les angulacions de la càmera fan referència a la diferència entre el nivell de la presa de vista i el de l'objecte o part de l'objecte que han de ser enregistrats. L'angle de visió és una variable formal que pot potenciar el valor expressiu de la presa.· Zenital: En l'angulació de càmera zenital, l'eix òptic pot arribar a ser totalment perpendicular a l'eix horitzontal, mirant la càmera cap amunt. També se'n pot anomenar vista d'ocell. 


· Normal: La càmera enfoca a l'alçada dels ulls. 


· Picat: En aquesta angulació la càmera enfoca des de dalt. 


· Contrapicat: Al cotrari que el picat, la càmera enfoca des de baix. 


· Nardi: En aquesta última angulació l'eix de la càmera pot arribar a ser totalment perpendicular a l'eix horitzontal però aquest cop, al contrari que en el zenital, la càmera enfoca l'objectiu des de baix. També es pot anomenar vista de cuc. Moviments de càmera. 

· Tràvelling: Consisteix en un moviment de translació de la càmera, que es desplaça sobre un mòbil al que anomenarem carro. Sobre el carro es munta la càmera per desplaçar-la sobre uns rails semblants al ferrocarril. 


· Zoom: El el cas del zoom el que es desplaça el la òptica no la càmera. Així doncs en el zoom la lent de la càmera passa progressivament d'una distància focal curta a una llarga o al revés. D'aquesta manera es produeix l'efecte de que els elements que s'estan enfocant s'allunyen o s'apropen sense que la càmera es mogui de lloc. · Panoràmica: Aquest moviment de la càmera implica un gir sobre l'eix dreta-esquerra esquerra-dreta.
· Gir vertical: Aquest altre implica un moviment de la càmera en l'eix dalt-baix baix-dalt.· Steadicam: És un moviment lliure de la càmera. L'aparell, gràcies a un sistema d'arnés i un braç articulat permet captar una imatge estabilitzada, d'aquesta manera l'operador pot caminar i fins i tot córrer sense deixar d'aconseguir una imatge estable.         Cap comentari:

        Publica un comentari a l'entrada